29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

Cumhuriyet Bayramının 99. Yıl dönümü Gökmeydanda düzenlenen tören ile kutlandı.

Vali Oktay Çağatay, program öncesi tören alanında bulunanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

Kutlama programına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkan Vekili Necmi Menteş, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca,  Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa ATLI,Bitlis Barosu Başkanı Av. Gülhan BAYRAM SEKMEN, Vali Yardımcısı Furkan Seyman, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan,, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Vali Oktay Çağatay günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmasında;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayıp, O’nun önderliğinde destansı bir inanç ve kararlılıkla ve Milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen eşine az rastlanır tarihi bir zafer kazandığı Kurtuluş Savaşı sonrasında, Milli iradenin tecellisi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu önemli zaferin ardından, aziz milletimize bırakılmış en büyük emanet olan Cumhuriyet, Devletimiz için sadece bir yönetim şekli değil, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan, şanlı tarihimizdeki dönüm noktalarından biri olarak, bağımsızlığımızdan ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin tüm Dünyaya ifadesi olmuştur. Bizler 99. yıldönümüne vasıl olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları ile bugüne kadar Ülkemizde meydana gelen, hain terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimizi şükranla anıyor; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Vali Çağatay’ın konuşmalarının ardından program, öğrencilerin tarafından şiirlerin okunması, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Gökmeydanda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören geçişi ile son buldu. Vali Oktay Çağatay program sonunda alanda bulunanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gökmeydanda düzenlenen kutlama programı bitiminde Vali Oktay Çağatay, tebrikatların kabulü için Bitlis Polis Evine geçti. Vali Çağatay tebrikleri kabul ettikten sonra Polis Evinde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda özellikle şehit aileleri ile yakından ilgilenen Vali Çağatay, şehit aileleriyle sohbet ederek, istek ve dileklerini dinledi.