BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 16.02.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 3500

BASINA VE KAMOYUNA DUYRULUR;

 

            Bir sabah Türkiye aslında çok tanıdık olan ancak bir o kadar da hepimize uzak , insanlıktan nasibini almamış bir kaçırılma ve sonrasında hunharca öldürme haberi ile güne uyandı.Sevgili hemcinsimiz Özgecan Aslan hepimiz gibi başladığı gününü maalesef yalnız kaldığı bir toplu taşıma aracında başlayan ve ıssız bir ormanda biten bir vahşetle tamamladı. Bir toplu taşıma aracında yalnız kalması mıydı onu ölüme götüren yoksa bu davranışlar altında yatan zihniyet midir  diye tartışa dururken insanlar, yeni kadınlar ve yine kadınlar öldürülmekte. Kendisini rahmetle anıyor ve tüm insanları bu çağrımıza kulak vermeye davet ediyoruz:

 

Toplumun her alanında  cinsel, psikolojik,sosyal ve ekonomik şiddete  maruz kalan ve maalesef cinsiyet kimliği isminden önce anılan biz kadınlar  yasaların ve uygulayıcıların kadınları korumada yetersiz kaldığını düşünmekteyiz.Biz kadınların insan olmanın gereği ile doğuştan elde edilen hakları dahi  yasa koyucunun düzenlemeleri ile kısıtlanabilmekte ve bazen de ellerinden alınabilmektedir.Öncelikle bu hususlardaki keyfi ve erkil uygulamalardan derhal vazgeçilmedir. Bu hususta sorumlu Aile Ve sosyal Politikalar Bakanlığını derhal uygulanabilir çözümler üretmek ve hayata geçirmek üzere göreve çağırıyoruz.

 

Şunu unutmasınlar ki kadınlar bu memlekette kadın cinayetlerini durdurmak için yalnızca protesto etmiyor. Meclis’e de gidiyor, çözüm de öneriyor. hatta çözüm de üretmeye çalışıyor.Devlet yetkililerine düşen görev çözüm önerilerimizi hayata geçirmek için bir an önce harekete geçmektir. Ne Üniversite öğrencisi, ne de hayatının daha başında öldürülen kadınların haberlerini almayı artık istemiyoruz.Kadın düşmanlığıyla atılan her adımın karşısında biz hukukçular olacağız. Buradan bir kez daha duyuralım Özgecan arkadaşımız öldürülen ilk kadın değildir, ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. 

 
                AV. ŞENAY KARAKUŞ                                                                               AV. ENİS GÜL
                    BİTLİS BAROSU                                                                           BİTLİS BAROSU BAŞKANI 
KADIN HAKLARI KOMİSYONU ÜYESİ 
 
 
 
 
 
 
 

28.03.2024
AV. GÜLHAN BAYRAM SEKMEN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.